Tidigare nätverksträffar

Nedan kan du läsa mer om våra tidigare nätverksträffar.

Att lyckas med interimsuppdrag

9 november 2022

Johan Seltborg går igenom framgångsfaktorerna för att lyckas med ett interimsuppdrag, både utifrån interimsledarens och uppdragsgivarens perspektiv. Han belyser de vanligaste fallgroparna och reder också ut vad det innebär att landa springande i uppdraget, skillnaden mellan uppdragsbeskrivning och befattningsbeskrivning och hur ett förändringsuppdrag kan se ut.

Johan Seltborg har jobbat som interimschef i fem år och har haft roller som vd och försäljningschef i vitt skilda branscher. Han är aktuell med boken Ledarskap på besök – 15 framgångsfaktorer för att lyckas som interimschef. En praktisk och underhållande guidebok som riktar sig både till interimschefer, uppdragsgivare och förmedlare.

Webbinarium – Att sätta lön i en värld av inflation

19 oktober 2022

För att reda ut detta aktuella ämne tar vi hjälp av Marie Wikander, Chief Operating Officer på Wndy:

”Vi går mot en ekonomisk kris, med stigande energipriser och inflation. Mitt i allt detta ska du vara chef, leda personal OCH sätta löner. Hur ska du som arbetsgivare tänka när det kommer till lönesättning och inflation, och hur kommunicerar du detta till dina medarbetare på bästa sätt?

Inflation är dessutom bara en liten del av att sätta löner. Om du inte redan funderat på det, så är det på tiden att skapa en lönesättnings- process som är anpassad för framtiden.

Jakten på talanger är den största utmaningen för företag i nutid, och på detta en ekonomisk kris. Hur kan du tänka långsiktigt kring lönesättning? Och hur ökar du känslan av rättvisa hos de anställda som på sikt ger upphov till ökat engagemang?”

Se webbinariet i efterhand
DOKTORN & PSYKOLOGEN – ledarskap, medicin & mental styrka

22 september 2022

Våren 2020 hade vi precis börjat samarbeta. Vår modell var lika enkel som den var viktig: hjälpa navet i organisationerna – ledarna och entreprenörerna, att inte bara överleva utan optimera hälsa, mental styrka och självledarskap. Det vi sett, provat och lärt oss sedan pandemin slog till har förändrat vår syn på vård och hälsa för alltid.

Vår metod är vetenskaplig och okontroversiell, men den skiljer ut sig vad gäller samarbete och effekt: vi har aldrig tidigare arbetat så effektivt kring människors hälsa eller sett så många utmattade komma på fötter så snabbt – och därefter fortsätta mot att bli starkare än någonsin.

I vår föreläsning avslöjar vi:

  • Doktorn & psykologens tankar om hälsa, pandemin och framtiden.
  • Vilka livsstilsförändringar som gör störst skillnad för ett starkt liv och långt liv.
  • Hur du kan optimera ditt självledarskap och din mentala energi – och varför det är viktigare än någonsin.

Vill du inspireras och dela erfarenheter i något av NGS nätverk?