Tidigare nätverksträffar

Attrahera, utveckla, behålla – trust viktigare än någonsin!

31 januari 2023

Vad är förtroende? Och vilka dimensioner av förtroende är mest avgörande för att fortsätta vara konkurrenskraftig i framtiden? Forskning har visat att tillit i relationer är viktigare än någonsin — såväl med kunder som med medarbetare och i samarbeten. Resultaten från undersökningen som Mercuri International tagit fram, efter samtal med över 1 000 globala företagsledare inom ett brett spektrum av branscher och företagsstorlekar, tyder på att det finns sex kritiska dimensioner av förtroende som driver kundlojalitet, medarbetarlojalitet, employer branding, retention, ökad försäljning och lönsamhet. 

Henrik Larsson-Broman, trendanalytiker, författare, forskare och säljexpert, har utsetts till Sveriges mest populära talare och är en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom strategier och trender för ökad tillväxt, försäljning och marknadsföring. Under föreläsningen delar Henrik med sig av insikterna av Mercuri Internationals rapport och de sex kritiska dimensionerna. 

Alla tjatar om värdeord – släng skiten!

29 november 2022

Så tycker många medarbetare, och även forskare. De har genomskådat att värdeorden bara kostar tid på kickoffer och pengar till ord på kaffekoppar, väggar, hemsidan osv. Samtidigt har HR-chefer och andra ledare allt att vinna på en företagskultur som får medarbetarna att självständigt driva verksamheten mot satta mål. Chefer som lyckas vinner respekt från både ledningen och anställda. För naturligtvis är kulturstyrning kraftfullt om du vill förbättra resultaträkningen. Missa inte chansen att få konkret kunskap om att skapa en framgångsrik företagskultur för din verksamhet.

Tommy Lindström har delat med sig av sina kunskaper på bland annat Hyper Island, Handelshögskolan och Berghs School of Communication. Till vardags driver han BOOM, som hjälper verksamheter att nå affärsmålen med företagskultur. Pfizer, Adecco och Fabege är tre bland över 200 bolag som finns på deras kundlista.

Att lyckas med interimsuppdrag

9 november 2022

Johan Seltborg går igenom framgångsfaktorerna för att lyckas med ett interimsuppdrag, både utifrån interimsledarens och uppdragsgivarens perspektiv. Han belyser de vanligaste fallgroparna och reder också ut vad det innebär att landa springande i uppdraget, skillnaden mellan uppdragsbeskrivning och befattningsbeskrivning och hur ett förändringsuppdrag kan se ut.

Johan Seltborg har jobbat som interimschef i fem år och har haft roller som vd och försäljningschef i vitt skilda branscher. Han är aktuell med boken Ledarskap på besök – 15 framgångsfaktorer för att lyckas som interimschef. En praktisk och underhållande guidebok som riktar sig både till interimschefer, uppdragsgivare och förmedlare.

Webbinarium – Att sätta lön i en värld av inflation

19 oktober 2022

För att reda ut detta aktuella ämne tar vi hjälp av Marie Wikander, Chief Operating Officer på Wndy:

”Vi går mot en ekonomisk kris, med stigande energipriser och inflation. Mitt i allt detta ska du vara chef, leda personal OCH sätta löner. Hur ska du som arbetsgivare tänka när det kommer till lönesättning och inflation, och hur kommunicerar du detta till dina medarbetare på bästa sätt?

Inflation är dessutom bara en liten del av att sätta löner. Om du inte redan funderat på det, så är det på tiden att skapa en lönesättnings- process som är anpassad för framtiden.

Jakten på talanger är den största utmaningen för företag i nutid, och på detta en ekonomisk kris. Hur kan du tänka långsiktigt kring lönesättning? Och hur ökar du känslan av rättvisa hos de anställda som på sikt ger upphov till ökat engagemang?”

Se webbinariet i efterhand
DOKTORN & PSYKOLOGEN – ledarskap, medicin & mental styrka

22 september 2022

Våren 2020 hade vi precis börjat samarbeta. Vår modell var lika enkel som den var viktig: hjälpa navet i organisationerna – ledarna och entreprenörerna, att inte bara överleva utan optimera hälsa, mental styrka och självledarskap. Det vi sett, provat och lärt oss sedan pandemin slog till har förändrat vår syn på vård och hälsa för alltid.

Vår metod är vetenskaplig och okontroversiell, men den skiljer ut sig vad gäller samarbete och effekt: vi har aldrig tidigare arbetat så effektivt kring människors hälsa eller sett så många utmattade komma på fötter så snabbt – och därefter fortsätta mot att bli starkare än någonsin.

I vår föreläsning avslöjar vi:

  • Doktorn & psykologens tankar om hälsa, pandemin och framtiden.
  • Vilka livsstilsförändringar som gör störst skillnad för ett starkt liv och långt liv.
  • Hur du kan optimera ditt självledarskap och din mentala energi – och varför det är viktigare än någonsin.

Vill du inspireras och dela erfarenheter i något av NGS nätverk?